Gelukkig nieuwjaar 2023 !

De afgelopen twee jaar hebben ons niet gespaard: Covid, energiecrisis en vooral oorlogstoestand in Europa.

Desondanks is de gemeente erin geslaagd de doelstellingen van haar meerjarenplan na te streven en heeft zij op de middellange termijn indrukwekkende vorderingen gemaakt. Het meest opmerkelijk is ongetwijfeld de bouw en ingebruikname van het nieuwe administratief centrum “City Hall”, de Vlaamse basisschool “De Letterbijter” en de gloednieuwe bibliotheek “BIB”, allemaal op de nieuwe site “ATRIUM” die uiteindelijk Wezembeek-Oppem een echte gemeenschapsplein biedt.

De plaatsing van geluidsschermen langs de Ring is de meest opmerkelijke vooruitgang op het vlak van geluidsreductie. Samen met de vereniging AWACSS werken we binnen het door de minister van Mobiliteit geïnitieerde overlegplatform aan een fundamentele vermindering van het geluid aan de bron, onder meer door luchtvaartmaatschappijen te dwingen niet langer gebruik te maken van te lawaaierige vliegtuigen die een door justitie erkende schade berokkenen aan de volksgezondheid.

De komende twee jaar zal vooral in het teken staan ​​van de bouw van een gloednieuw sportcentrum voor voetbal- en hockeyfans en een nieuwe gemeenschappelijke loods. Vanaf 2023 stelt de gemeente de grote zaal “Merlijn” beschikbaar voor tal van culturele en feestelijke activiteiten. Het nieuwe mobiliteitsplan maakt het geheel compleet door in te zetten op zwakke gebruikers en met name fietsers.

Opgemerkt moet worden dat alle infrastructuurwerken volledig door de gemeente zelf worden gefinancierd en dus geen invloed hebben op de gemeentelijke belastingen. De gemeentelijke financiën zijn op orde en de zelffinancieringsmarge is hoger dan de eisen van de toezichthouder.

Deze verheugende vooruitzichten zullen echter pas volledig de verhoopte maatregel kunnen nemen wanneer het conflict in Oekraïne tot een einde komt.

In de vaste overtuiging dat het gezond verstand uiteindelijk zal zegevieren, stuur ik u mijn beste wensen voor geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar.

Frédéric Petit – Burgemeester

Op 29/12/2022, geplaatst in: Geen categorie door Frédéric Petit
Comments are closed.