Nieuwe Burgemeesters Linkebeek en Wezembeek-Oppem leggen eed af

Dinsdag 9 juli 2019 — In uitvoering van het arrest van de Raad van State van 2 juli 2019 werd de heer Yves Ghequiere benoemd als Burgemeester van Linkebeek en werd de heer Frédéric Petit benoemd als Burgemeester van Wezembeek-Oppem. Beide Burgemeesters hebben op maandag 8 juli de eed afgelegd bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte

Wie is Burgemeester Frédéric Petit?

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 te Wezembeek-Oppem, en de resultaten van de stemming, heeft LB-UNION de absolute meerderheid behaald (18 op 23 zetels).

De partij LB-UNION heeft de heer Frédéric Petit voorgedragen als kandidaat Burgemeester. Hij bekwam 1.769 naamstemmen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.De akte van voordracht is mede ondertekend door meer dan de helft van alle verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen hebben deelgenomen, en door een meerderheid van de kandidaten die werden verkozen op de lijst van de voorgedragen kandidaat Burgemeester.

De heer Frédéric Petit is, in uitvoering van het arrest van de Raad van State van 2 juli 2019, benoemd. Hij legt op 8 juli 2019 de eed als Burgemeester af bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Frédéric Petit is geboren op 7 maart 1954 in Elsene. Hij was tussen 2007 en 2013 schepen, en werd in 2014 Burgemeester van de gemeente Wezembeek-Oppem.

Op 20/07/2019, geplaatst in: Geen categorie door Frédéric Petit
Comments are closed.